Организаторите на 22-я музикален фест „Откритие” отново ще спазят традицията на сцената на фестивала във Варна да звучи качествен рок. Тази година за феновете на твърдата музика ще забият една от култовите италиански пънк-рок банди LA CRICCA, които през 2011-та предизвикаха фурор в родината си след успешното си представяне на най-популярното в Италия лятно рок събитие – световният фестивал „Heineken Jammin” в Местре (Венеция).
Очаква се на 17 май италианската четворка да открие феста във Варна и да представи най-новия си проект – албумът „Somehow”.
LA CRICCA:

„Това е наелектризиращ албум. В него казваме сбогом на илюзиите. Музиката е негодуваща, на места звучи сърдито, абсурдно, дори цинично. Някои парчета директно зашлевяват в лицето, защото в тях се разказват истински, тежки човешки истории. Искаме да покажем нещата от живота без цензура, с критичен ум".

На „Откритие” италианската рок-банда ще участва също с авторско парче в състезанието за най-добра песен. Конкурсната програма в тази категория е на 19 май от 19 часа на сцената на ДТ „Стоян Бъчваров”.

Кои са LA CRICCA? Бандата е създадена преди 4 години от бас-китариста Лато Висконте, барабаниста Паоло Бианчи и вокалиста Андреа Бономо. По-късно към тях се присъединява и китаристът Рубен Ваджи. Досега имат зад гърба си повече от 30 авторски композиции, които се отличават с откровена и директна лирика. Свирят класически пънк-рок, в някои от песните им има елементи на R&B и рагтайм.