Гръцкото общество потъна в траур след новината за внезапната смърт на скандалния гръцки изпълнител и комедиант Джими Панусис. През 1997 година той създаде моно мюзикъл „Внимание, българки!“ /означаващо в контекста „очаквайте скоро българки“/, в която показва“евтините“ жени от бившия соц. лагер като продукт, който ще се продава и консумира.
В постановката имаше високо русо момиче напълно голо, което започва да се облича … пред сервитьорите на ресторанта облечени като ченгета. Този етикет залепен от Панусис през 1997 година стана муза за наскоро публикуван скандален материал в гръцкия вестник „Прото тема". Със своята сатира също Джими Панусис успя да скандализира и църквата с плакат за свой моноспекнакъл.

Поддръжниците на църквата изразиха протеста си срещу афиша, рекламиращ спектакъла. На него Панусис бе облечен като свещеник с медальон около врата си, на който се вижда пилешка глава вместо образа на Пресвета Богородица. Панусис, който е също композитор и музикант в миналото бе осъден на четири месеца затвор за гавра с гръцкото знаме в един от своите плакати, на който православният кръст в горния ляв ъгъл беше заменен с комунистически сърп и чук.

Източник: Български новини