Радослав Янков се размина с медал от световното първенство в Сиера Невада (Испания). В любимата си дисциплина паралелен гигантски слалом българинът проведе битка за бронза срещу Невил Галмарини. Швейцарецът обаче победи с 30 стотни, възползвайки се от грешка на Янков малко след средата на трасето.

Така Радо се размина с бронза, който му прилягаше, и завършва участието си на Световното в Сиера Невада с шесто и четвърто място. Припомняме, че Александра Жекова също остана на косъм от медал. Сани завърши четвърта в бордъркроса в неделя. 

27-годишният Янков днес беше много близо до класирането на финал. Българинът проведе епична битка с Бенямин Карл, когото на два пъти победи на Световната купа в Банско. Днес обаче австриецът ликува и спечели с 2 стотни! Още след победата си на 1/4-финалите Карл се закани на нашето момче, провиквайки се пред камерата: "Дайте ми Радо!".

Янков беше най-бърз в квалификациите днес - 39.54 секунди. В спора за място на 1/4-финалите Янков се справи с Майкъл Трап. Радо, който избра червеното трасе благодарение на отличното си представяне в квалфикациите, елиминира американеца, побеждавайки го с 95 стотни. Следващият съперник на българина беше Себастиан Кислингер от Австрия. Радо отново беше по червеното трасе и надделя категорично - с 57 стотни. Срещу Карл обаче Янков стартира по синьото трасе и не успя да пребори четирикратния световен шампион, след което преклони глава и пред швейцареца Галмарини, който бе по-бърз с 30 стотни.

Шампион стана австриецът Андреас Промегер, който дублира титлата си от вчера след победа във финала над Бенямин Карл. При жените над всички бе Естер Ледецка от Чехия, която надви във финала Патриция Кумер от Швейцария. Трета остана Екатерина Тудегешева от Русия.

Припомняме, че вчера Янков завърши шести в крайното класиране на паралелния слалом. На 1/4-финалите сънародникът ни беше елиминиран именно от Галмарини.

Представителката ни при жените в паралелния гигантски слалом Теодора Пенчева завърши на 36-о място от 38 участнички в квалификациите.

Сега двамата се отправят към Германия, където предстоят финалите на Световната купа. Радо, който в предишния кръг в Кайзери спечели Малкия Кристален глобус, има шанс за втора поредна година да завоюва и Големия Кристален глобус. Янков води битка за първото място в генералното класиране с Бенямин Карл.