Играещата хокейна легенда Яромир Ягър обяви, че може да играе на олимпийските игри в Пьончан през 2018 година, ако не успее да подпише договор с отбор от НХЛ. За последно 45-годишният хокеист игра за Флорида Пантърс, но в момента е свободен агент.

„Приоритет за мен си остава НХЛ. Има още време до началото на тренировъчните лагера, но ако не ме вземат в нито един отбор, има шанс да подпиша договор преди самото начало на сезона. Не бързам“, коментира Ягър.

„Ако не е НХЛ, има други опции. Не е задължително да играя в КХЛ, но първенството трябва да е силно. Ще се опитам да се върна в националния отбор и да играя на олимпийските игри. Ще приема, ако треньорите ме поканят и има с какво да помогна на младите момчета. Ще видим как ще се чувствам. За подготовка за Олимпиадата трябва време, но аз съм способен да тренирам двуразово и да се подготвя за олимпийските игри“, допълни ветеранът.

Яромир Ягър има една олимпийска титла в кариерата си. Той я спечели през 1998 година с Чехия. На Игрите в Нагано беше първото участие на хокеисти от НХЛ на Олимпиада. Дясното крило е двукратен носител на Купа Стенли с Питсбърг Пингуис. С Чехия е двукратен световен шампион.