Радослав Янков е изключително щастлив от постигнатото този сезон. Носителят на Големия Кристален глобус от 2016 година беше много близо до защита на трофея, но завърши втори в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини. Чепеларецът остана на 190 точки зад Андреас Промегер, след като в последния кръг във Винтерберг днес стигна до 1/4-финалите, а се нуждаеше от поне трето място, за да триумфира за втора поредна година. В предишния кръг в Кайзери Янков завоюва Малкия Кристален глобус в гигантския слалом, а преди дни записа четвърто и шесто място на световното първенство в Сиера Невада (Испания). 

"Изключително съм радостен, че успях да постигна такъв резултат. Второто място за мен е страхотно представяне. Успях отново да покажа, че съм един от най-добрите в света", коментира Радо Янков.

"Днес за първи път бях с толкова голяма агитка извън пределите на родината. Подкрепата беше невероятна, беше страхотно. Благодаря на всички! Българите можем!", добави Радо Янков пред БЛИЦ СПОРТ.

Треньорът му Георги Атанасов - Джоко, също определи сезона като успешен: "Отборът ни постигна нещо невероятно и изключително трудно. Второто място е сладко. Този сезон беше още по-труден от миналия, но резултатите са налице - кристален глобус в олимпийската дисциплина. Второто място за Световната купа доказва, че сме в световния елит."