Владимир Илиев се оказа недостижим за конкуренция по време на държавното първенство по летен биатлон, което се проведе в Белмекен през уикенда. Състезателят на клуб Аякс (Троян) грабна златото в спринта на 10 километра и в преследването на 12,5 километра.

30-годишният национал първо се пребори за титлата в спринта, макар да направи 1 грешка при стрелбата. По 1 грешка направиха и Красимир Анев и Михаил Клечеров, но те бяха по-бавни по трасето и останаха съответно на второто и третото място в класирането.

По същия начин се подредиха медалистите на подиума и в другата дисциплина - преследването. Илиев грабна златото, въпреки че 5 пропусна пет мишени. Анев обаче направи 6 пропуска и не успя да настигне Владо, а Клечеров завърши с 4 пропуска, но и той не бе достатъчно бърз, за да се придвижи напред в класирането и се задоволи с бронза и в тази дисциплина.

При жените титлата в спринта на 7,5 километра отиде при Десислава Стоянова от Амбарица. Втора и трета бяха съответно Дафинка Коева (Банско) и Емилия Йорданова (Славия). Отново Стоянова взе златото и в преследването на 10 километра, където обаче подгласнички и бяха Стефани Попова (Аякс) и Даниела Кадиева (Банско).