Евгений Малкин и Патрик Хорнквист вкараха голове в рамките на 55 секунди през втория период, и двата при числено превъзходство, а Питсбърг нанесе първо поражение на Айлендърс през сезона. Пингвините спечелиха с 3:1, докато гостите бяха до днес единствения отбор на Изток без поражение. Хорнквист, който подаде на Малкин за гола, се разписа 1:20 минути преди края на мача на празна врата. Капитанът на домакините Сидни Кросби пък се отличи с две асистенции, които стигнаха до 500 в кариерата му. Вратарят на домакините Марк-Андре Фльори спаси 30 удара. Във Ванкувър местният тим отстъпи с 2:4 на Тампа Бей, като Стивън Стамкос вкара две попадения за отбора от Флорида и подаде за още едно.

За Кенъкс това също е първо поражение през сезона. Райън Калахан се отличи с гол+пас за гостите, а Алекс Килхърн заби четвъртата шайба. Тъй като по-рано същия ден и Айлендърс претърпя поражение, то Ванкувър стана последният отбор, който не познаваше загубата.

За първи път от 12 ноември 2012 година пък залата във Ванкувър не беше разпродадена за мач до край. Сан Хосе Шаркс, който води в класирането в Тихоокеанската дивизия с 9 точки, се наложи с 4:2 при визитата си на Ню Джърси. Логън Кутюр вкара гол и подаде за два, а вратарят на Акулите Анти Ниеми спаси 35 удара. Джо Павелски също имаше гол+пас, а голът на Джо Торнтън на празна врата беше точка номер 1200 за него в НХЛ. Четвъртото попадение вкара Патрик Марло, а за домакините точни бяха Майк Камалери и Адам Енрике.

Бостън разгроми Бъфало като гост с 4:0, а вратарят на победителите Никлас Свендберг регистрира първа суха мрежа в НХЛ с 32 спасени удара. За Свендберг това е едва трети мач като титуляр, след като се появи преди това като резерва в четвъртък на мястото на Туука Раск, виновен за загубата от Монреал. Дъги Хамилтън, Здено Чара, Тори Круг и Карл Сьодерберг вкараха за успеха на Бостън, а за Бъфало да не успее да вкара гол е за първи път от октомври 2003-а година. Вашингтон се наложи над Флорида с 2:1 след изпълнение на дузпи, като домакините вкараха и при трите си опита. При наказателните удари и двата отбора вкараха при първите изпълнения, след това Никлас Бакстрьом направи 2:1, а вратарят Джъстин Питърс спаси удара на Юси Йокинен. Накрая Алекс Овечкин също беше точен и осигури успеха на столичани, които поделят 1-ата позиция в дивизия Метрополитен с Айлендърс с по 8 точки.

Детройт успя да вземе победата с 1:0 след продължение над Торонто като домакин. Единственото попадение дойде в 4:50 минута на продължението и беше дело на Хенрик Зетерберг, който се пусна по дясното крило и получи шайбата от Никлас Кронвал. Изстрелът мина над рамото на вратаря Джонатан Берние и спря в мрежата. Вратарят на победителите Джонатан Густавсон спаси 30 удара и регистрира 6-и шътаут в кариерата си.