Усилени тренировки през цялата година - така се става шампион, а това го знае носителят на кристалния глобус в сноуборда Радослав Янков. Въпреки че температурите навън гонят 40 градуса, той не спира да се подготвя и да очаква първия сняг - метеорологичните условия, при които се чувства най-добре.

В разгара на лятото Янков може да бъде засечен в двора на своята къща в Чепеларе, където, вместо да се наслаждава на слънчевите лъчи, тренира за издръжливост и баланс.

"Сега имам сухи тренировки. Готвим се физически, защото през зимата трябва да има достатъчно сила и бързина. Главно се готвим тук в България, но септември месец се качваме на сняг и там започваме подготовката на глетчерите, където вече си е специалната тренировка на сноуборд", разказa пред bTV Радо Янков. 

Той трябва да е готов за първия старт от Световната купа през декември в Италия. В през февруари 2018 г. пък го очаква участие в мечтания от всички спортисти форум - олимпийските игри.

"Олимпиадата е мечта на всеки спортист! Беше ми мечта просто да отида, а сега, разбира се, целите са други, доста по-високи, като се имат предвид последните ми две години. Ще се опитам да се представя на ниво, дай Боже да съм жив и здрав и да мога да дам най-доброто от себе си. Това е едно състезание, един шанс, ще напъвам колкото мога", коментира още Янков, който през миналия сезон остана на второ място в генералното класиране за Световната купа.