Радослав Янков завърши шести в крайното класиране на паралелния слалом на световното първенство по сноуборд в Сиера Невада (Испания) в сряда. Носителят на Големия Кристален глобус отпадна на четвъртфиналите от Невил Галмарини (Швейцария) и ще преследва първи медал от шампионат на планетата в паралелния гигантски слалом днес. Както вече стана ясно, Радо даде най-добро време от всички в квалификациите и продължава на 1/8-финалите, които започват малко след 14 часа българско време. Гледайте - ТУК!  

На 1/4-финала вчера Янков се падна на по-лошото червено трасе, докато за Галмарини беше по-бързото синьо. Чепеларецът вървеше редом със съперника до средата на дистанцията, но удобният път даде лек аванс на швейцареца, който финишира на 36 стотни пред българина. Така Галмарини взе реванш от Дивеча за загубата си на финала на първото състезание в Банско. Времето отреди на Радо шестото място в крайното класиране, което е най-добрият му резултат на световно първенство до момента.

Титлата вчера в паралелния слалом спечели Андреас Промегер, след като в австрийска битка на финала победи Бенямин Карл и не му позволи да прибави пета световна титла към колекцията си.

В женското състезание Теодора Пенчева остана 28-а в квалификацията на повече от 6 секунди след водачката Даниела Улбинг (Швейцария) и не се класира за елиминациите. Улбинг спечели титлата след победа над Естер Ледецка (Чехия) на финала.