Питсбърг Пингуинс победи Вашингтон Кепитълс с 3:2 като гост в поредното издание на най-голямото дерби на Източната Конференция на НХЛ през последните години. Все пак това е мачът, който противопоставя двете най-големи звезди на хокея на лед – Сидни Кросби (Питсбърг) и Александър Овечкин (Вашингтон). Това беше първата среща между „пингвините“ и тима от американската столица след битката им в плейофите, спечелена от Пингуис.

Главният герой в мача обаче беше Патрик Хорнквист, който в първия си мач за сезона се отличи с гол и асистенция. 30-годишното шведско дясно крило не беше играл от 4 февруари заради операция на врата. Той подаде на Крис Литанг за първия гол в мача през първата третина, а след това сам удвои в средата на втората част. Минута преди края на втория период Кристиан Джоос върна едно попадение за домакините. Той се разписа в дебюта си в НХЛ.

В самото начало на третия период Конър Шиъри вкара победния гол за Питсбърг. И трите попадения на „пингвините“ дойдоха при числено предимство, така Пингуинс на 50% оползотвориха предимството си в числено отношение по време на мача. Александър Овечкин реализира второто попадение за Кепитълс минута преди края на мача, но столичани не успяха на стигнат до изравняване в оставащото до края време. Вратарят на Питсбърг Мат Мъри направи 20 спасявания, а стражът на Вашингтон Брейдън Холтби завърши с 33 отразени удара.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НХЛ ОТ ТАЗИ НОЩ
Торонто Мейпъл Лийфс – НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС 3:6
(2:2, 0:2, 1:2)

Вашингтон Кепитълс – ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС 2:3
(0:1, 1:1, 1:1)

КОЛОРАДО АВЪЛАНЧ – Бостън Бруинс 6:3
(1:1, 3:0, 2:2)

АНАХАЙМ ДЪКС – Ню Йорк Айлъндърс 3:2
(1:1, 1:0, 1:1)

Лос Анджелис Кингс – КАЛГАРИ ФЛЕЙМС 3:4 след прод.
(0:2, 1:0, 2:1, 0:1)

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ