Питсбърг Пингуинс спечели за втора поредна година и за пети в своята история Купа Стенли ! "Пингвините" надделяха с 2:0 над Нешвил Предаторс и спечели финалната серия в Националната хокейна лига на САЩ и Канада с 4-2 победи.

Питсбърг стана първия отбор от 19 години, който дублира титлата си в два последователни сезона.

Патрик Хорнквист отбеляза победния гол 95 секунди преди края на срещата. Той успя да достигне до шайбата, след като тя се отби в мантинелата. Хорнквист, който игра много малко в мача, стреля в гърба на вратаря от аутлинията и шайбата, рикоширайки в гърба на Рине влезе в мрежата.

Карл Хагелин довърши Предатърс с гол на празна врата в последните секунди. Канадската звезда на "пингвините"  Сидни Кросби получи трофея "Кон Смит" за най-добър играч в плейофите.

Мат Мъри опази вратата си суха, отразявайки 27 удар. Гол на домакините от Нешвил беше неправилно отменен в началото на втората третина. Дълго преглеждане на видеоповторения потвърди решението.

Нешвил направи страхотна плейофна серия, след като едва успя да се добере до елиминациите. Хокеистите от щата Тенеси загубиха само един мач у дома във финалната серия, но това се оказа фатално.