Пека Рине и неговият Нешвил Предаторс много трудно могат да бъдат победени на техния лед, а днес това изпитаха и Питсбърг, които преклониха глава след 1:5 в третата финална среща за Купа Стенли. Но "Пингвините" все още водят в серията с 2-1 победи. За Нешвил обаче историята вече е написана, тъй като те постигнаха и първата си победа в първия си финал за Купа Стенли.

Вратарят Пека Рине отново показа класа и спаси 27 удара, някои от които трудни за приемане. Роман Йоси и Фредерик Годрьо вкараха в рамките на 42 секунди във втората третина, като обърнаха развоя на срещата от 0:1 до 2:1.

Рине се завърна в стартовия състав, след като беше съсипан от критики след като във втората среща пусна три бързи гола и се наложи наставникът Питър Лавиолет да го остави на пейката за решителните моменти. До края на частта Джеймс Нийл вкара още един гол за 3:1, което вече насочи мача към нов победител. До края на срещата на леда имаше само един отбор, а малко след началото на третия период Крейг Смит вкара за 4:1 след самостоятелна акция. Матиас Екхолм оформи крайния резултат 7 минути преди последната сирена, а Роман Йоси освен попадението, се отличи с две асистенции.

Джейк Гюнцел откри резултата за "Пингвините" още в 2:46 минута след подаване на Сидни Кросби. За Гюнцел това е четвърти гол във финалната серия и общо 13 в плейофите. Той е само на едно попадение от рекорда за новобранец в елиминациите, поставен от Дино Чикарели през 1981-а година като състезател на Минесота Норт Старс.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ