Стартовете за Световната купа по ски в Банско ще започнат утре със слалом, а не с предварително обявеният супер гигантски слалом. Решението на организаторите е окончателно, а програмата бе променена заради спусналата се днес мъгла в зимния курорт.

От 10:00 часа утре ще стартира слаломът, а от 14:00 часа - супергигантският слалом. В неделя ще има отделен слалом в два манша.

Всичките 90 състезатели са вече в Банско, като днес сутринта проведоха свободна тренировка на пистата "Бъндерица". В 17 часа имаше пресконференция на най-добрия германски скиор Феликс Нойройтер, а от 18 часа се състоя официалното откриване на площада в Банско.

"Заради положителните температури, влагата и валежите, трасето е малко по-меко. Това означава, че при този голям наклон от 60 градуса в долната част на склона, където очакванията са вратите да бъдат наредени по-нагъсто, състезателите ще закантват повече ските", казаха от ваксофиса.

Хората, които подготвят ските на състезатели са на мнение, че решаващо за успеха ще е не толкова ваксата, а умението да се преминава през вратите с минимално закантване.

Трасето за супергигантския слалом започва от височина 2422 метра и е с денивилация от 812 метра. /БЛИЦ