Звездите на алпийските ски Ивица Костелич и Боде Милър, както и четирима световни шампиони от завършилото в неделя първенство в Гармиш-Партенкирхен (Германия) ще участват в стартовете от Световната купа в Банско на 26 и 27 февруари.

Италианецът Кристоф Инерхофер, който спечели злато в супергигантския слалом, сребро в суперкомбинацията и бронз в спускането, първенецът в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ), шампионът в слалома Жан-Баптист Гранж (Франция) и Тома Фанара, който стана отборен шампион с Франция идват у нас.

Общо 96 скиори от 23 страни са подали заявки за участие, съобщиха от федерацията на пресконференция.

Една от надеждите за добро представяне на България в суперкомбинацията е Георги Георгиев, който завърши на 11-о място в дисциплината на Световното първенство. В суперкомбинацията ще кара и 22-ят от световното първенство - Никола Чонгаров. Килиан Албрехт и Стефан Георгиев се пускат само в слалома.

На 24 февруари (четвъртък) от 18:00 часа на пистата "Витошко лале" ще се състои паралелен слалом. Очаква се в него да стартират Милър, Лигети, Райнфрид Хербст и Феликс Нойройтер. Покани са отправени към Инерхофер, Жулиен Лизеру и Манфред Мьолг.