Световният шампион в слалома Жан-Батист Гранж бе най-бърз в историческия старт в Банско. След  30 години България приема старт от Световната купа по алпийски ски за мъже. Състезанието събра над 5000 фена на зимните спортове по трибуните на пистата "Бъндеришка поляна". Французинът показа отново, че е отличен слаломист и спечели първото спускане от суперкомбинацията с време 59.62 секунди.

Заради лошите метеорологични условия организаторите решиха състезанието да започне със слалом, а Супер-Г да бъде следобед.

Отлично се представи българинът Георги Георгиев, който зае 11-ото място в същата дисциплина на Световното преди десетина дни. Той е 17-и с 1:1.72 минути, като на първата си контрола бе с по-добро време от Ивица Костелич.

Никола Чонгаров започна лошо и до края не успя да намери ритъма си. В крайна сметка той зае 40-ото място с време 1.04.34 минути. По-малкият брат на Гого Георгиев – Светослав направи дебют, но бе дисквалифициран.

Второ време след Гранж даде германецът Феликс Нойройтер, който изостава на 0.28 секунди. Трети е Манфред Мьолг (Ит), а четвъртото място е за лидера за Световната купа Ивица Костелич./БЛИЦ