Най-добре представящият се български скиор този сезон Георги Георгиев е 17-и след слалома за суперкомбинацията от Световната купа в Банско. 23-годишният национал призна, че е имал сили за по-добро представяне.

“Доволен съм, добре карах, а грешките ми бяха малки. 17-ата позиция е добре, ще стартирам 14-и следобед. Слаломът ми е по-силната дисциплина, но има хора пред мен, които предпочитат скоростите дисциплини и може да съм по-напред. Не дадох максимума от възможностите си. Имам предвид, че не рискувах, защото исках да финиширам. На състезание в България не мога да си оставя главата на старта и да тръгна надолу”, пошегува се Гого, който призна, че целта му е да бъде в първите 15.

“Организацията е перфектна, макар че времето се шегува с нас. Хората се смазаха от работа в последния месец, за да приготвят трасето. При 50 сантиметра нов сняг теренът е перфектен. Всички харесват трасето”, добави състезателят.

Той коментира и представянето на по-малкия си брат Светослав и Никола Чонгаров: “Брат ми не показа какво може. Скоростните дисциплини са му много по-добри. Той дебютира в старт за Световната купа и имаше много напрежение. На 19 години е и трябва му опит. Ники направи грешки, но се пусна на ниво. Задният номер му попречи.”/БЛИЦ