Mинистърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева посети високопланинската спортна база в Белмекен заедно с директора на дирекция „Елитен спорт“ Антоанета Боева. В дните на провеждането на държавното първенство по биатлон за мъже и жени проф. Дашева се запозна с предложенията и проблемите на състезателите, треньорите и ръководителите на този спорт, който през годините ни е донесъл много медали и поводи за радост.

В обръщението си към присъстващите на едночасовата среща министърът заяви: "Отчитаме една много успешна година за българския биатлон и се надявам да продължите със същия ентусиазъм и упорита работа подготовката си за зимните олимпийски игри догодина в Пьончанг. Предстои ви едномесечна пауза, но не трябва нито за миг да се отпускате. Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да се чувствате подкрепени във всяко едно отношение.“

Присъстващите на срещата с проф. Дашева споделиха мнението си за доизграждане на спортните обекти за биатлон, за поддръжката им и за откриването на нови трасета за тренировки у нас. Стана ясно, че ще се търси съдействие и от местните власти за разширяване на спортната инфраструктура. Проф. Дашева обеща, че ще направи всичко възможно, за да осигури за базата в Белмекен ратрак (снегоутъпкваща машина).

Беше поставена задача на председателя на Българската федерация по биатлон и олимпийска шампионка от Нагано 1998 г. Екатерина Дафовска в писмен вид да се обобщят мненията и предложенията на присъстващите на срещата и да се депозират в Министерството на младежта и спорта. Управителят на спортния комплекс в Белмекен Красимир Кръстев представи на министъра обновената база след края на първия етап от строителството, в който са усвоени 420 хиляди лева. Вторият етап ще бъде завършен на 10 април. Показани бяха и новозакупените апарати за кинезитерапия, които спомагат в тренировъчния процес за проверка и изследване на функционалното състояние на спортистите.