България ще се представи с четирима участници на световното първенство по сноуборд в Сиера Невада (Испания). Първи на 9 март в квалификацията на слоупстайл излиза Петър Гьошарков. Той има шанс да повтори доброто си представяне на Световната купа в Мамот (САЩ), където покри базовите критерии за спечелване на олимпийска квота с 27-ото си място. При успех на квалификацията го чака изключително силно състезание на 11 март.

На 10 март участието си на Световното започва Александра Жекова в сноубордкроса. След доброто представяне през миналата седмица - 8 място за Световната купа в Ла молина (Испания) Сани ще търси за пореден път призово класиране на финалите в сноубордкроса на 12 март.

На 14 март носителят на Големия Кристален глобус в паралелния гигантски слалом Радослав Янков ще търси първия си медал от Световно, именно в тази дисциплина.

В състезанието при жените ще участва Теодора Пенчева, която преследва класиране сред първите 32 (на финалите) и спечелване на олимпийска квота. Следващото състезание на двамата е на 15 март в дисциплината паралелен слалом. Това ще е прелюдия към финалите на Световната купа във Винтерберг (Германия) четири дни по-късно.