Бившият вратар на хокейния отбор на СССР Виктор Толмачов е бил намерен убит в апартамента си в Москва. Трупът на бившия хокеист е престоял в дома няколко дни, а през същото време необезпокоявана там е живяла главната заподозряна за престъплението – неговата дъщеря, съобщава Хокейни Новини.

На 22 септември в местния участък е получен сигнал от 76-годишна пенсионерка, която съобщила, че бившият й мъж повече от седмица не отговаря на телефона си. Полицаите пристигнали в дома на 78-годишния Толмачов, а вратата била отворена от неговата дъщеря. Тя заявила, че баща й е на почивка в Украйна.

Полицаите усетили задушлива миризма и на дивана намерили полуразложен труп, покрит с брезент. Причината за смъртта са седем прободни рани. Дъщерята на Толмачов е задържана и срещу нея е повдигнато обвинение за убийство. За момента тя е признала съучастие.

Виктор Толмачов има 10 мача за националния отбор на СССР. С ЦСКА (Москва) е шампион на Съветския съюз в периода 1963-66 г. Четири пъти е сред най-добрите играчи на страната. Отстранен е от ЦСКА (Москва) заради конфликт с помощник-треньора Борис Кулагин и преминава в Химик (Возкресенск). Мястото на Толмачов на вратата на „армейците“ заема Владислав Третяк.