Волейболните Нефтохимик и ЦСКА стигнаха до разбирателство за третия и евентуално четвърти двубой от финалите. Както е известно, дълго време нямаше вариант за зала в София, която да приеме домакинствата на „червените“. В крайна сметка третата среща е насрочена за 23 април, а евентуалната четвърта на 24 април в зала „Христо Ботев“. Ако се стигне до пети двубой, той ще е на 25 април в Бургас.

"В крайна сметка всичко е името на волейбола. Стигнахме до консенсус да играем на 23, 24 и 25 април. Имаме две момчета - Димо Димов и Георги Петров, които имат лагер с националния отбор. Затова взехме това решение. Зала "Христо Ботев" е идеален вариант за финал. Съоръжението е хубаво, но има само един проблем. Там е добре да се играе вечер, защото сутрин и на обед свети изключително много. Поради тази причина имахме проблеми с националния отбор и се преместихме в "Арена Армеец", коментира спортният директор на Нефтохимик Теодор Салпаров пред BGvolleyball.com.

„Както за ЦСКА, така и за нас ще бъде изключително тежко с пътуванията, ако се стигне до пети мач в серията. Всички ще бъдем уморени, но това беше най-разумното решение. Все пак това е мач от финалната серия, а не двубой от редовния сезон, който можем да пренебрегнем с лека ръка", допълни Салпаров.

Нефтохимик вече поведе с 2:0 в серията след две победи в Бургас.