Волейболната легенда Владо Николов, който днес става на 40 години, си изля душата относно своя бивш съотборник Матей Казийски и бойкота, който диагоналът направи заедно с Радостин Стойчев.

Казийски се оттегли точно преди Олимпиадата в Лондон през 2012 година, а Николов призна, че се е чувствал предаден. Владо разказа за тежкия момент в епизод от „Фермата“.

„Оттеглянето му изигра огромна роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или против България. И той избра „против“. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада“, разказа Николов на друг от участниците в риалити формата.

Тогава на мястото на оттеглилия се Казийски влязе неопитния тогава Тодор Скримов.

„На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди това. Той даваше спокойствие на всички. Те знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа. Аз се почувствах предаден от Матей, заедно бяхме силни. Когато аз и той бяхме заедно и във форма, другите отбори се страхуваха от нас“, продължи Владо Николов.

„Най-слабият ми мач беше на Световното първенство през 2006 г. в Япония, когато направихме пробива срещу Куба. Чух се с Мая и тя каза „Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се син“. На този мач бях нула“, спомни си бившият ни национал.