Владимир Николов заяви, че проблем в съдийството у нас няма, но има проблем със страничните съдии на волейболните двубои, които винаги са местни хора. Легендарният волейболист смята, че трябва да бъде направена промяна в правилата.

"Проблем не бих казал, че има. Смятам, че много от отборите се развиха в първенството. Не мога да кажа същото за българските съдии. Ако преди имаше в България 4 съдийски двойки, които са на топ ниво и обикновено имаш максимум 4 горещи мача на полусезон, винаги може да сложиш топ съдиите на топ мачовете.

Само че ако в момента има 4 топ съдийски двойки, в момента имаме поне по 2 сериозни сблъсъка всеки кръг, което прави 22 сериозни сблъсъка на полусезон. Няма как да бъдат обслужени от 4 двойки.

Имам предложение - да преминем към това, което се случва в Италия. В Италия не се ползват странични съдии, ползва се видео чалъндж, дава резултати и помага на волейбола. Доказано е, че страничните съдии не помагат, те провокират съдиите да сбъркат", каза Николов пред "Диема".