Напрежение цари в националния отбор по волейбол. В основата е селекционерът на тима Пламен Константинов и състезателите, които отпаднаха едва на ¼-финал на европейското първенство в Полша. Според “Меридиан Мач” още преди старта на турнира, за да се застрахова от провал, Константинов излезе и публично заяви, че има групички в тима.

Той обаче в крайна сметка е успял да обедини отбора срещу себе си. Недоволствали почти всички момчета. Най-сериозен е бил конфликтът с капитана Виктор Йосифов. Иначе кроткото момче от Омуртаг, което вече е на 31 години, се карало след всеки мач на Европейското. Дори се стигнало до ругатни – къде явни, къде под сурдинка.

Централният блокировач не можел да се примири с отношението на Пламен, който на всяко прекъсване хокал отбора. Играчите дали пример със сръбския треньор Никола Гърбич, който посрещал момчетата си на прекъсванията с обръщението - “майстори”…А нашите слушали какво е правил като играч Пламен Константинов. Подобни теми били чести и по време на вечерите на отбора.

Другото отявлено недоволство е на Тодор Алексиев. Той пропиля повече от месец и половина от лятото си за… четири точки срещу Испания в груповата фаза.

Пламен допълнително налял масло в огъня с изказванията си пред медиите след Европейското. В тях намекна за спазване на личния режим и спазване на килограми, визирайки Георги Братоев. Така не е ясно дали играчът ще приеме следващата повиквателна на Пламен Константинов.

Вече стана ясно, че треньорът клекнал пред волейболистите да нямат сутрешна тренировка в топка, а само занимание във фитнеса. От тук нататък няма да е изненада, ако поставят условие – или те, или треньора за Световното догодина, на което България е домакин. Някои момчета били категорични, че ще играят за България, но само при друг селекционер.