Женският национален отбор по волейбол записа първа победа на втория турнир от Световното Гран При. Тимът на Иван Сеферинов се наложи над Канада с 3:1(15:25, 30:28, 31:29, 25:21) в среща от Група „F2“, а двубоите се провеждат в Пуерто Рико.

Канадките стартираха силно двубоя, като доминираха изцяло през първата част. Във вторият гейм "лъвиците" поведоха с комфортна преднина, но позволиха на северноамериканския тим да се доближи максимално и да вземе инициативата. Стигна се до драматичен край, в който българките излязоха по-устойчиви и изравниха за 1:1 при шестия си геймбол.

„Кленовите листа“, водени от бившия ни национален селекционер Марчело Абонданца, няколко пъти повеждаха и през третия гейм, но момичетата на Иван Сеферинов изравняваха резултата и в крайна сметка наложиха волята си и взеха частта.

Четвъртият гейм тръгна равностойно, но серия грешки от страна на нашите доведе до преднина за канадските волейболистки. "Лъвиците" отново поведоха в резултата, но съперничките им не се дадоха лесно. Българската атака проработи и тимът ни се поздрави с успеха и първите си 3 точки, които му осигуриха първото място в групата.

Най-резултатна за България бе Мирослава Паскова - 20 точки (2 аса), а Юлия Стоянова добави 18 (2 аса). За Канада Елизабет Уендъл се отличи с 24 точки (4 аса).

В предстоящата нощ България излиза срещу Пуерто Рико в последния си мач от групата, а Канада се изправя срещу Чехия.