Старши треньорът на волейболния Левски Петър Шопов коментира поражението на своя отбор от Добруджа 07 във втория мач от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата, което сложи край на сезона за "сините".

"Говорехме си по мача, относно поведението. Неща, които е по-добре да си останат вътре. Днес играхме много слабо, но въпреки това имахме ситуации, в кото се доближавахме. Още в началото на серията казах, че Добрич са по-опитни в такъв тип мач. Тук половината играят плейофи, в мач със значение е малко по-различно отколкото в мач без значение.

Може би в този период на годината успяхме да се съберем, понатрупахме повече тренировки, накрая няма как да не се окаже значение липсата на пейка, това, че не тренираме на достатъчно високо ниво.
Дребни битовизми ни попречиха да продължим.

Подготовката на отбора за догодина е вече в ход. С младите ще продължим да тренираме до момента, в който евентуално може да застане друг. Левски почти винаги е имал визия как иска да изглежда. Неслучайно Левски е клубът, който захранва половината клубове в България с играчи", заяви Шопов.

Той коментира и ситуацията със Спас Байрев. Диагоналът на Левски не игра в мача с Добруджа. Съмненията са, че е хванат със забранени вещества при допинг проба.

"Много е трудно, защото Спас стъпи на път, който можеше да го отведе доста надалеч. Трябваше много малко за да продължи да крачи по него. Сигурно е имал своите причини да направи това, което е направил. И аз не знам точно какво е направил, заяви лаконично треньорът.

-Яд ме е, защото е талантлив. По някой път грешните стъпки се наказват."