Селекционерът на женския ни волейболен национален отбор Иван Петков коментира след загубата от Русия с 0:3 гейма, в четвъртата седмица от Лигата на нациите, че не трябва да се правят трагедии – пътят е ясен и който има характер, ще го издържи.

„Това е 11-ти мач, който губим след 20-а точка. Тук говорим за самочувствие, за манталитет, за ситуации и за характер. Време беше да го покажем, все пак срещу нас не беше най-силният отбор на Русия. Проблемът обаче не е в това кои състезателки ги няма в техния отбор, а в можещите и не можещите като цяло. За жалост срещу всички отбори играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценя", коментира Петков.

"В този мач фрапиращото бе във втория гейм, в който след 18-ата точка направихме седем поредни грешки. Мога да ги изброя поименно, но не това е най-важното. Важното е, че продължаваме да грешим, и то във всеки един елемент, и то не един състезател. Ако е един - да се направи ротация. Но то е един, втори, трети, четвърти... Явно е обаче, че трябва да преминем и през това. Не трябва да правим трагедии. Пътят е ясен, който има характер, ще го издържи. Говоря не само за състезателките. Срещу рускините, погледнато като статистика, сме дори по-добре от тях, но загубихме с 0:3. Борим се обаче и трябва да изграждаме този отбор. Трябва да правим анализи на кои хора по какъв начин можем да разчитаме", добави селекционерът на България.