Жестока трагедия разтърси легендарния волейболист Маркос Милинкович. Бившият аржентински национал претърпя най-голямата и болезнена загуба в живота си – загуби сина си.

13-годишният Лука Милинкович се удави в Адриатическо море в Хърватия. Синът на Милинкович, който също бе волейболист, е бил на почивка с майка си и сестра си. В трагичния ден той и негови връстници и приятели излезли навън.

"Наеха каяк за час и половина от 17:00 до 18:25 часа. Те казаха, че имат достатъчно време и двама от тях отиват да играят баскетбол, докато Лука остава на плажа и казва, че той ще остане да плува още малко", разказва очевидец за хърватския сайт "24sata.hr".

Въпреки това в 19:00 часа един човек дойде на плажа, за да върне лодката с греблото и поиска от този, който е наел каяка да му даде водолазна маска, защото му се струвало, че е видял тяло в морето обяснявайки, че може да бъде водолаз, но просто искал да го провери.

“Дадох му маска и когато пристигна на това място, ми даде знак. Отидох там със сина си и наистина на дъното на морето, на около 7 метра, имаше тяло. Веднага едно от местните момчета, който има опит в гмуркането, се хвърли и издрапа тялото на повърхността на морето. Ние го поставихме на лодката и започнахме да го съживяваме. Когато пристигнахме на плажа, продължихме да му правим изкуствено дишане, но не успяхме да направим нищо", казва местен полицай.

Лекарите са се опитали да възстановят дишането на Лука Милинкович и дълго време са се борили за живота му, но за съжаление е било твърде късно.