Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Актуалният световен шампион Полша разби Сърбия с 3:0 (25:17, 25:16, 25:14) в последната си среща от група Н на втората фаза на шампионата на планетата в България и Италия, класирайки се за финалната шестица в Торино.

Най-резултатен за „Дружина полска“ бе Бартош Курек с 20 точки (5 аса, 1 блок), а Артур Шалпук добави още 15 точки (4 аса, 1 блок) за победата. За "плавите" Марко Ивович и влезлият като резерва Дражен Лубурич завършиха с по 6 точки.

След категоричния си успех във Варна поляците станаха победители в групата с 6 победи, 2 загуби и 19 точки, с което се класира за финалите в Торино, а Сърбия, която си беше осигурила класирането за тях предварително, остана на второ място също с 6 победи и 2 загуби, но със 17 точки. „Плавите“ продължават напред като един от вторите отбори с най-добри показатели, а другият е победителят в Лигата на нациите Русия.

Извън финалите остана отборът на Франция, който до последно се надяваше на помощ от "плавите". Французите останаха трети в групата с 5 победи, 3 загуби и 18 точки.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ