Волейболните ни национали не успяха да се противопоставят на Аржентина в Лигата на нациите. „Лъвовете“, водени от Силвано Пранди отстъпиха на домакините с 0:3 гейма (16:25, 21:25, 23:25), във втория си мач от група 2 от първия уикенд на световната надпревара. Двубоят се игра в зала "Аконкагуа Арена" в град Мендоса.

С това родните национали отбелязаха първа загуба в турнира, след като на старта се наложиха над Канада с 3:1 гейма. България е с 1 победа, 1 загуба и 3 точки, докато Аржентина е с 2 победи от 2 мача и 6 точки. Още тази вечер (2 юни) са последните мачове от турнира в Мендоса. България ще играе от 22:10 часа срещу дебютанта Португалия (пряко по MAX Sport 1), а след това от 1:10 часа българско време през нощта "гаучосите" се изправят срещу Канада.

Волейболистите на Аржентина започнаха отлично, докато България записа колеблив старт в мача. Домакините поведоха с 8:3, а второто техническо прекъсване дойде при 16:12 в тяхна полза. Разликата в полза на съперника се увеличи на 19:12 и Аржентина спечели безпрепятствено първия гейм.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Втората част започна равностойно и продължи до 13:13. Грешки в играта на България доведоха до аванс в полза на съперника и „гаучосите“ поведоха с 16:13. Домакините продължиха да натискат като увеличиха преднината си 21:17. Независимо от предприетите промени от страна на Силвано Пранди аржентинците устояха на всички опити за обрат и затвориха без проблеми и втория гейм в своя полза при 25:21.

Третата част започна с ударното 5:1 в полза на България, но първото техническо прекъсване дойде при 8:6 наша полза. Съперникът стопи пасива си и последва равностойна игра. Второто техническо прекъсване отново дойде при 2 точки разлика за България 16:14, като националите ни продължиха да диктуват играта. Аржентинците обаче не се предадоха и изравниха при 22:22, което накара Силвано Пранди да вземе почивка. Последва контра на Франки и 23:22 за "гаучосите". В крайна сметка Аржентина спечели гейма с 25:23 след атака на Бруно Лима и грешка на българите, а с това и мача с 3:0 гейма.

Най-резултатен за българския тим отново беше Николай Учиков с 13 точки (43% ефективност в атака). Братята Розалин Пенчев (1 блок, 1 ас и 42% ефективност в атака) и Николай Пенчев (1 блок и 47% ефективност в атака) завършиха с по 10 точки. За "гаучосите" Бруно Лима реализира 15 точки (1 блок и 56% ефективност в атака) за победата. 

Аржентина: Николас Уриарте, Бруно Лима, Факундо Конте, Кристиан Поглажен, Себастиан Соле, Агустин Лосер - Сантиаго Данани-либеро
Старши треньор: Марсело Мендес

България: Георги Сеганов, Николай Учиков, Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Красимир Георгиев, Алекс Грозданов - Петър Каракашев-либеро
Старши треньор: Силвано Пранди