Волейболният национал Спас Байрев беше зарадван с положителна новина oт българския спортен арбитражен съд към БОК. Бившият диагонал на Левски и Арда ще изтърпи една вместо две години наказание. Решението е взето на база предоставени доказателства от страна на волейболиста и негови направени самопризнания, информира "Тема спорт". 24-годишният състезател е обжалвал спирането на правата му в размер на две години, каквато санкция му беше наложена от родната федерация по волейбол. В резултат той ще трябва да изтърпи половината от това наказание.

Припомняме, че Байрев даде положителна проба за допинг в началото на годината. Той изгоря заради употреба на марихуана, като санкцията влезе в сила от 22 февруари. Тогава диагоналът бе тестван за забранени стимуланти след дербито между Левски и ЦСКА в зала "Арена Армеец". Оказа се, че волейболистът, сочен по онова време за наследник на Владимир Николов в националния отбор, е пушил трева на купон. Самият Байрев призна, че е допуснал глупава грешка, която променя цялата му кариера.

Решението на спортния арбитражен съд към БОК означава, че той ще може отново да бъде професионален волейболист от 22 февруари 2018 година.