Националният отбор по волейбол от днес е на лагер на високопланинската база Белмекен. Тимът се готви за световното първенство, на което сме домакини заедно с Италия през септември.

И към този момент Пламен Константинов има жестоки кадрови проблеми около състава заради контузени състезатели. На 99% аут за Световното е Георги Братоев. С различни оплаквания продължават да са Тодор Скримов, Боян Йорданов, Теодор Тодоров и Николай Николов.

Любопитното е, че точно по време на лятната подготовка в отбора се вдигат не една и две, а четири сватби!

“Положението е: “Четири сватби и…” Имаше един филм такъв, нали? Сватбите в отбора са четири - на Тодор Скримов, Николай Учиков, Виктор Йосифов и на Добромир Димитров. Ще видим какво ще стане през септември…”, коментира шеговито Пламен Константинов пре  Sportal.bg.

“До ден, два ще знаем точно състоянието на Георги Братоев, след прегледите му в Париж. Теодор Тодоров и Николай Николов започват тренировки с тима на Белмекен и тук ще си проличи до колко може да се натоварват и да тренират нормално. Тодор Скримов също сега започва по-сериозни тренировки и ще видим как ще се отразят те на ахилеса му. На Боян Йорданов трябва да му се постави още една инжекция и той в началото няма да може да тренира пълноценно. Малко по-късно ще стане ясно и как ще се справи, след като започне и заниманията с топка”, допълни селекционерът.

Заради проблемите към отбора се присъедини Мирослав Градинаров. Малко по-късно с тима ще започне Добромир Димитров, който в събота вдига сватба.