Селекционерът на мъжкия национален тим по волейбол Силвано Пранди заяви след загубата от Италия с 1:3 гейма в Лигата на нациите, че основната и следваща цел пред него е да стабилизира основния състав. Това щяло да се случи със завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов.

„Първото, което трябва да направя, е да започна да стабилизирам основния състав. Това също постепенно ще започне да носи спокойствие. Това обаче може да стане след завръщането на Теодор Салпаров и Виктор Йосифов. Това е следващата цел пред мен”, сподели италианският специалист пред Max Sport 1.

„Факт е, че към настоящия момент работим с една група от играчи, някои от които трябваше да се възстановят и се включваха постепенно. За мен лично не е притеснително. Когато започнахме работа, имахме една по-голямо група. За мен не е важно в момента да сме във форма, а да се получи, когато е най-важно. Искам да дам малко почивка на Тодор Скримов, както и на Николай Пенчев. Това са обстоятелства, с които трябва да се съобразим. Като цяло съм по-спокоен в сравнение с вчерашния мач. Смятам, че имаме време до олимпийската квалификация. Зависи какви способности ще имаме тогава. Към настоящия момент съм спокоен, че имаме време да подготвим нашия отбор. Трудно е да правя някакви предсказания дали отново можем да бъдем сред най-силните в света. Това, което мога да кажа е, че ние ще работим да имаме един силен отбор, който да се представя по най-добрия начин срещу своите съперници”, завърши Силвано Пранди.