ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Българският женски национален отбор по волейбол се класира за финала на Чалънджър Къп, който дава квота за участие в Лигата на нациите. Тимът на Иван Петков записа категоричен успех над домакина Перу с 3:0 (25:21, 25:22, 25:16).

След равностойното начало на първия гейм българките успяха да вземат аванс. Това обаче продължи до средата на частта, когато перуанките успяха да изравнят. Родните волейболистки обаче отново натрупаха преднина, която този път не изпуснаха и поведоха в мача.

Домакините отговориха със силно начало на втората част, но момичетата на Иван Петков не се стреснаха. Те дори натрупаха преднина, която не пропиляха до края на мача, въпреки че перуанките хвърлиха много усилия за изравняване на резултата.

Тимът на Карлос Апарисио направи и силно начало на третия гейм, но силите му стигнаха за това. Българките след това доминираха на терена, спечелиха лесно частта и се класираха за финала на турнира.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Мария Каракашева беше най-резултата за победата – 13 точки (3 аса). Гергана Димитрова добави 12 точки, а Христина Русева завърши с 11. Мира Тодорова и Силвана Чаушева се отличиха с по 10 точки. Карла Ортис се представи най-силно за Перу, завършвайки с 12 точки.

Финалът на турнира е в понеделник рано сутринта от 2:00 часа българско време. Съперник на тима на Иван Петков ще бъде Колумбия, която в другия полуфинал победи Пуерто Рико с 3:1 (23:25, 27:25,, 25:10, 25:18).