Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

България загуби с 1:3 гейма от Полша и завърши на третото място в група "D" на Световното по волейбол, на което страната ни е домакин съвместно с Италия. Както вече стана ясно, "трикольорите" продължават във втората фаза и им предстоят мачове в столичната зала "Арена Армеец". България е в група "G" заедно със САЩ (победителят от група "C" в първата фаза), Иран (завършил на второ място в нашата група "D"), както и Канада (четвърти в група "B"). 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

И трите срещи на нашите в "Арена Армеец" ще бъдат с начален час 20:40 - в петък срещу Иран, в събота със САЩ и в неделя срещу Канада.


 
Участниците във втората фаза на Световното влизат с абсолютно всички показатели от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение. Балансът на България е 3 победи и 2 загуби (9 точки). 

Във втората фаза на Мондиала има четири групи - две в България и две в Италия. 

Групите отново ще бъдат четири, но от по четири отбора. Ще има по шест мача в София и шест във Варна. Останалите 12 ще се играят в Италия. 

Победителите и двата най-добри втори ще продължат за третата фаза - финалната шестица в Торино.

След двете загуби от Иран и Полша задачата пред нашите национали изглежда изключително трудна. "Лъвовете" повече нямат право на грешка и на всяка цена ще гонят победи в "Арена Армеец" срещу Иран, САЩ и Канада.

Над всички в нашата група в момента е САЩ - 5 победи от 5 мача и актив от 13 точки, Иран е втори с 11 точки, а България е с 9, колкото има и Канада (също с 3 победи и 2 загуби). За да сме първи, най-сигурният вариант е да спечелим и трите си срещи с убедителни победи (3:0 или 3:1). 

Припомняме регламента за определянето на точки. При победа с 3:0 или 3:1 получаваш 3 точки, а при успех с 3:2 - 2 точки. При загуби с 0:3 и 1:3 няма да получиш точка, но ако паднеш с 2:3 гейма - взимаш една. 

Публиката във Варна също ще продължи дa гледа интригуващи мачове от Световното. Зала "Конгресна" ще е домакин на Група "H", в която са настоящите шампиони на планетата - Полша, Сърбия, Франция и Аржентина. "Дружина Полска" гази наред до момента и е с пет победи в пет мача.

ГРУПИТЕ ВЪВ ВТОРАТА ФАЗА НА МОНДИАЛ 2018:

Група "Е" (в Милано)
Италия 
Холандия
Русия 
Финландия 

Група "F" (в Болоня) 
Бразилия  
Белгия
Словения
Австралия

Група "G" (в София) 
САЩ
Иран
БЪЛГАРИЯ
Канада

Група "H" (във Варна) 
Полша 
Сърбия
Франция
Аржентина

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ

Крайното класиране в нашата група: