Селекционерът на мъжкия ни волейболен отбор Силвано Пранди разкри в интервю за предаването "Златния гейм", че на този етап преговорите за завръщането на Матей Казийски в тима са спрени. Причината е, че посрещачът е поискал време за размисъл.

„Надеждата е добродетел, която трябва да пазим винаги. За момента разговорите ми с него са "замразени", защото той в момента обмисля своята позиция. Разбрали сме се да се видим след няколко седмици, за да поговорим още по този въпрос. На този етап можем да кажем следното: Матей размишлява. Не сме си поставяли някаква дата като срок, но времето е до момента, в който ще изпратя първите повиквателни за първия турнир - Лигата на нациите. И евентуално, след това за втория турнир. Защото след Лигата на нациите, ще избера още един състав с играчи, които няма да попаднат сред първите избраници. По време на Лигата на нациите някои ще получат почивка и ще тренират по-малко, за да ги подготвим оптимално за олимпийската квалификация. Така че конкретни дати няма. За първия списък с играчи вече имам някои идеи“, сподели Пранди за преговорите с Казийски.

„Той ще бъде част от състава, но окончателните повиквателни няма да ги правя сега, защото първо ще трябва да преценя състоянието на всички, с които ще разполагам. На неговия пост ще имам поне 7-8 интересни и важни играчи. Така че четиримата посрещачи-нападатели ще ги определя едва когато направя окончателния списък със състава за този важен турнир, какъвто е олимпийската квалификация. Към днешна дата, не знам дали Тодор Алексиев ще бъде част от тази група. Разбира се, че ако ми покаже, че е по-добър от други като хора, които познавате добре като Валентин Братоев, Тодор Скримов, Ники Пенчев и Розалин Пенчев, както и Мартин Атанасов – и, надявам се, Матей Казийски - ще разберем дали Тодор Алексиев ще бъде част от отбора или не. Ако покаже, че е по-добър от останалите, тогава ок. Но ако не е по-добър, няма да бъде част от тази група“, коментира италианецът за готовността на Тодор Алексиев да се върне в националния тим.