Треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов коментира загуба с 2:3 гейма от Монтана в първия полуфинален мач от Суперлигата. Той беше много афектиран от случилото се в тайбрека и отсъдената спорна топка, която бе предшественик на сериозен скандал.

"Поздравям Монтана, победиха ни. Отговорен беше мача. Ако видите убийство на улицата, това омаловажава ли убийството?! Ако нямаше видео чалъндж, мачът щеше да завърши с 3:0 в полза на Монтана. За това не виня съдиите, но лайсмени, маса... Това е скандално. За спорната топка, няма какво да коментираме. Тогава се дава право домакинската секретарка да прави каквото си иска непрекъснато. В тази ситуация главният съдия няма какво да направи. Това не е феърплей, това е подигравка и ние го приемаме като прокация. Дали е провокация не мога да съм на 100% сигурен. Разбираме, че всеки иска да победи, но някъде феърплея трябва да надделее", коментира афектираният Сашо Попов.

"Няма нужда да правя анализ. Хората, които се занимават с волейбол и които гледат безпристрастно, според мен трябва да се съгласят с мнението ми. Разбирам да има правота в работата на секретарката, но по този начин това не е ощетяване, защото ощетяване е нещо невидяно или нечуто. Но аз смятам, че това е нарочно. Ако има грешка на сервиращия, тя се вижда в първите секунди. Ние имаме разиграване, спечелили сме го. Няма никаква нужда да коментирам повече. Равностойни са отборите, адмирации за отбора на Монтана. Надиграха ни с 3:2. Все още нямаме спечелим тайбрек тази година", допълни треньорът на ЦСКА.

Вторият мач е тази вечер, стартира в 18:30 часа.