Франция направи подарък на родните национали по волейбол, след като разчисти пътя им към финалите на Световната лига. "Петлите" удариха Белгия с 3-0 и остават убедителен лидер в група 1, докато белгийците ще изпаднат извън топ 6 при победи на Полша, Русия и България.

Хубавото за тима на Пламен Константинов е това, че при победа без тайбрек (3:0 или 3:1) над домакина Аржентина тази вечер, ще ни осигури със сигурност поне шестото място. Нашите ще изпреварят Белгия, макар съперникът да е с 14 точки, а българите с 13 (при победа с 3:0 или 3:1) заради повечето победи 5:4 в полза на нашите, а след нас ще бъде и Канада - двата тима ще са с по 5 победи, но точките ще са 13:12 в полза на българите.

При това положение Русия, Полша и България продължават борбата за три места, а нашите могат да си позволят победа с 3:2 над Аржентина, при загуба на един от двата ни директни съперника - Полша и Русия. При всяко друго положение трябва да дадем не повече от гейм на аржентинците в двубоя от 1:10 часа след полунощ тази вечер.

По правило за победа с 3:0 и 3:1 се дават 3 точки, а за успех с 3:2 - 2 за победителя и 1 за загубилия, но най-важният критерий е БРОЯТ НА ПОБЕДИТЕ, след което са ТОЧКИТЕ. Ако победите и точките са равни, тогава идват СПЕЧЕЛЕНИТЕ СЕТОВЕ, след това ОБЩО СПЕЧЕЛЕНИТЕ ТОЧКИ във всички мачове, а най-накрая са ПРЕКИТЕ ДВУБОИ между замесените отбори.