Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Пламен Константинов обяви сериозна цел пред тима, който ще преследва място в четворката на предстоящото европейско първенство от 24 август до 3 септември в Полша. Той говори още за съперниците в групата ни на шампионата на Стария континент, както и за състава. "Трикольорите" направиха тренировка днес в столичната зала "Арена Армеец", първите 20 минути от която бяха открити. От отбора, който се класира на девето място в Световната лига през миналия месец, отпаднаха Димитър Маринков, Жани Желязков и Любомир Агонцев, а към подготовката на тима на тяхно място се присъединиха Тодор Алексиев и Велизар Чернокожев.

„Нормално се готвим, условията са добри. Това е основното състезание. Мисля, че групата е ясна. Русия е топ отбор и винаги е фаворит. Другият притеснителен отбор е Словения. Не можем да кажем, че играят на ниско ниво. Напротив. Те са сериозен отбор и не са случайни резултатите им. С тях мисля, че ще е основната битка. Това обаче, че говорим за Русия, не значи, че са непобедим отбор. Лично нашето желание е да играем до крайната фаза на шампионата, ще търсим пробив в посока четворката, без да се изхвърляме. Имаме сили. Кръстосваме се с потока на домакините, където са Сърбия и Полша. Явно ще трябва да се мине и през тези отбори. Не може да влезеш в четворката, без да минеш през големите отбори в Европа. Всяко състезание е ключово. За мен Световната лига е показателна, че имаме потенциал. По-големият проблем е, че този потенциал не го показваме в задължителните мачове, задължителни в кавички. Говоря за мачовете, които трябва да спечелим”, коментира Пламен Константинов съперниците на България на Евроволей 2017 в Полша.  

"Ние сме като италианска фамилия. Караме се помежду си, разделени сме на групи, но ако се замислим какво делим, нито един не може да ви отговори. Никога не ме е притеснявал противник, който мразим. Ние мразим сто пъти повече, отколкото обичаме. Това е проблем на нацията ни и го казвам напълно сериозно", каза още селекционерът на националния тим.

„Не става дума само за доверие, а и да се следва това, което имаме като виждания. Ние имаме система на работа, вярваме в тези неща и така се работи. Ако те не следват нашия път, може би ще е по-добре да работят други треньори. Ние в това вярваме. Всеки има причини да не вярва. Има нужда и от допълнително внимание, всички трябва да привикнат и да положат усилия. Това усилие винаги е проблематично, когато трябва да се положи”, завърши Константинов.