Селекционерът на България Пламен Константинов бе доволен от успеха на "лъвовете" в третия им мач на Мондиала срещу Пуерто Рико. "Трикольорите" бяха повече от категорични в срещата в зала "Конгресна" във Варна и заслужено стигнаха до чистата победа с 3:0.

"Мотивацията беше притеснителна след слабия мач с Иран, който не изиграхме както искахме. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. Възможността да поправителен срещу Полша минаваше през победа днес и през успех срещу Куба.

Доволен съм, че нямаше подценяване срещу противника. Доволен съм от момчетата, които се включиха. Може да се разчита за тях и занапред. Рани се лекуват само с победи.
Силно се надявам да бъдем по-освободени. Ключовото за един добър отбор и едни големи състезатели е това да печелят, когато нямат ден. При нас може би точно това липсва. Няма нужда да се правят корекции, когато играта върви.

Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. Когато играят освободени, могат да създадат на всички отбори в света на посрещане. На блокада са силни, имат го като школа. Имат проблеми в посрещането и в организацията на играта. Трябва да сведем грешките до минимум", каза Константинов.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ