Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов коментира победата над клубния му отбор Локомотив Новосибирск в контрола във Варна.

"Предизвикателство беше, че трябва да се работи с два отбора едновременно, това е по-сложно, а не самите мачове. Самите срещи са полезни и за двата отбора. С националния отбор сме по-напред в игровата практика, това е очевидно. В Русия тепърва ще започва първенството", коментира Пламен Константинов.

"По-важното е националите да са по-добро игрово състояние. Мисля, че проверките бяха полезни и за двата отбора. В общи линии почти всички геймове без два станаха равностойни. Ние имаме нужда от това. Лесни геймове няма да имаме на Европейското първенство. Някои от играчите са в по-добро състояние. Вече започва да се забелязва и скорост. Може би още една седмица ще ни трябва."

"Въпросът е да не си в прекалено идеално състояние преди първенството, за да може там да достигнеш максимума, така че се надявам да уцелим формата и да сме на максимум точно за мачовете в Полша. Амбициите ни са да се доберем до финалната фаза на европейското първенство и да играем докрая. Важно да започнем добре, нямаме много положителен баланс с Русия, но пък е първи мач и те също може да са по-колебливи. Така че поне в този двубой, в който ние не сме изявен фаворит, може и да е плюс за нас - стига да го изиграем мотивирано, да натиснем руснаците и да ги вкараме под напрежение, защото при тях го има. Те на всяка първенство тръгват с амбиции да го печелят и началното напрежение може да е по-голямо при тях, отколкото при нас, така че ако се възползваме от това нещо може и да е добре" , завърши Константинов.