Бившият капитан на националния отбор по волейбол Тодор Алексиев заяви пред bTV, че ще се завърне в тима за предстоящата квалификация за олимпийските игри в Токио през 2020 г.

"Силвано Пранди е най-добрият треньор, с когото съм работил. Разговарях с него и му обещах, че за квалификацията ще помогна, ако той има желание. За Световната лига не мога", каза Алексиев.

Той изрази надежда, че отново ще може да си партнира с Матей Казийски в посрещането. Императора също разкри, че е провел разговор с новия национален селекционер и обмисля предложението отново да бъде в тима, след като преди 7 години заяви категорично, че няма да играе, докато ръководството на Федерацията не се оттегли.

"Матей, ако се върне, ще имаме голям шанс да се класираме на олимпийски игри. С него започнахме заедно, да завършим още една Олимпиада заедно, ще е страхотно", каза той.

Тодор Алексиев в момента играе за гръцкия Олимпиакос, който утре играе срещу Нефтохимик на четвъртфиналите на Купата на CEV.

"След толкова много години в чужбина за първи път ще играя срещу български отбор. Малко е странно, но интересно. Като пристигнем в Бургас, ще го мислим. Разговарях с някои от момчетата от Нефтохимик. Лошото е, че правят тези промени в тима на полусезон. Дано да е за добро", заяви той.

Както е известно, бургаският тим има нов треньор, след като Николай Желязков замени Найден Найденов.