Обвинения и сълзи съпътстваха завръщането на волейболните ни националки от европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Нашите отпаднаха в плейофите за 1/4-финалите след драматично поражение от Германия с 2:3 гейма. Проблемите личаха още при заминаването, когато тимът остана без лекар и физиотерапевт.

Най-емоционална на летище „София“ бе капитанът Елица Василева, която не скри сълзите си. От думите й стана ясно за странното поведение на селекционера Иван Сеферинов, който не е давал указания на състезателките си по време на мачовете. 
  
„Без подходящи указания от пейката няма как да постигнем нещо. Нямахме подкрепа от треньора Иван Сеферинов. Как е възможно да допусне да останем без лекар и физиотерапевт, при това на европейско първенство", коментира с огорчение Василева.

"Имам подкрепата на целия отбор. Федерацията направи всичко, което трябваше. Тя е последният проблем на нашия отбор", каза опитната състезателка.

"Преди мача с Германия повръщах цяла вечер, а Христина Русева беше с температура. И играхме на другия ден. Треньорът се беше изказал, че сме пропускали тренировки. Това не е вярно", каза Василева. 

"Кондиционният треньор се нае да ни бие инжекции с витамини, но... Постарахме се максимално, въпреки обстоятелствата. Не сме горди от постиженията, но сме горди от начина, по който воювахме. За нас беше изключително странно и сега, докато си чакахме багажа, че треньорът си тръгна без да ни каже "чао" дори", добави Елица Василева.  

Кадри bTV: