Европейската конфедерация по волейбол (CEV) намали квотите на България за клубните турнири на Стария континент през сезон 2019/2020. Така страната ни ще бъде представлявана вече само от четири отбора – по два при мъжете и два при жените.

Първенците на България ще играят за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, а по един представител страната ни ще има в третия по сила евротурнир – Чалъндж къп. Това означава, че CEV лишава българските отбори от участие във втория по сила турнир – Купата на CEV. Причината е слабото представяне на родните тимове в тази надпревара през последните години.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както е известно, този сезон волейболистите на Монтана отпаднаха още в първия кръг за Купата на CEV след две загуби от чешкия Кладно с по 0:3 гейма. Волейболистките на Левски също бяха елиминирани в първия кръг от чешкия Простейов след две поражения с по 0:3 гейма.

Нефтохимик 2010 (Бургас) отпадна от Шампионската лига при мъжете и стигна до 1/8-финал в Купата на CEV, където надви като гост норвежкия Викинг (Берген) с 3:1 гейма. Реваншът в Бургас е днес.