Найден Найденов напуска Марек, с който спечели четири поредни шампионски титли (2012-2015). Той е фаворит за поста на Петър Дочев в Нефтохимик.

"До 10 дни ще е ясно на кой отбор ще бъде треньор. Най-много до десет дни, тъй като вече времето напредва и трябва да се работи по селекцията. Да, един от отборите, с които водя разговори, е Нефтохимик. Не мога да кажа дали със сигурност ще поема тима, тъй като все още нямам подписан договор с никой. Възможно е и това да се случи в близките дни", каза Наката.

Специалистът обаче допълни, че има оферти и от други клубове, включително и от чужбина. "Освен с Нефтохимик имам разговори и с други отбори. Става въпрос за такива както в България, така и в чужбина. На този етап обаче няма смисъл да говоря с имена или пък страните, от които са. Имайте търпение, когато нещо стане официално, тогава ще разберете", допълни Найденов.

Нефтохимик афишира атака на груповата фаза на Шампионската лига, което минава през елиминиране на сребърния медалист в Германия Фридрихсхафен.