Женският ни национален отбор изигра силен мач на световното първенство по волейбол в Япония. "Лъвиците" се противопоставиха на един от фаворитите на шампионата Китай. Нашите момичета спечелиха първия гейм и бяха близо до успех във втория, но допуснаха обрат и след здрава битка отстъпиха с 1:3 (25:22, 22:25, 14:25, 17:25).

Волейболистките ни започнаха отлично двубоя и взеха ранен 5-точков аванс при 13-8. Олимпийските шампионки опитаха да се доближат в резултата, но в края на откриващия гейм нашите момичета спасиха няколко феноменални топки в защита и след единична блокада на Лора Китипова приключиха частта с 25-22.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Във втория гейм Китай поведе с 3 точки при второто техническо прекъсване (13-16), но състезателките водени от селекционера Иван Петков успяха да направят обрат и да поведат с 19-18. В следващите минути Гергана Димитрова беше безупречна в атака. След атака в аут на азиатките, тимът ни поведе с 23-22, нот Треньорът на двукратните световни шампионки Ланг Пинг обжалва решението на съдиите. Видео повторението показа докосване на блокадата и точка за олимпийските шампионки, които малко по-късно изравниха резултата в геймовете след 22-25 в тяхна полза.

Развитието на тази част се оказа решаваща за изхода на мача. В следващия гейм Китай се наложи с 14-25. В четвъртата част "лъвиците" стабилизираха представянето си, но азиатките отново успяха да натрупат преднина и да постигнат своята 4-а победа на шампионата след 17-25.

Загубата е трета за тима ни в група "B" на турнира, но въпреки нея съставът ни запазва шансове за продължаване в следващата фаза. Класирането за втория кръг на шампионата минава през задължителен успех над Канада в последния мач от този поток. Срещата е в четвъртък, 4 октомври, от 7:40 часа българско време. 

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ЖЕНИ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ