Волейболният национал Николай Учиков, който беше капитан на България за първите два турнира от Лигата на нациите в Аржентина и Китай, призна при завръщането на отбора в София късно снощи, че има доста неща за подобряване в играта на тима. В края на седмицата "лъвовете" ще изиграят три мача на родна земя във Варна, а в състава ще се завърне звездата Цветан Соколов.

"За щастие се прибрахме нормално. Това беше най-важното, като се има предвид факта, че някои от момчетата имат доста голям страх от летене. Радвам се, че сме на родна земя", каза Учиков. 

"Две седмици от турнира изминаха. Играхме на моменти много добре, на моменти не толкова. Имаме си нашите проблеми, имаме неща, които трябва да правим и да решаваме. Това са неща, с които тепърва се сблъскваме с тях и се нуждаем от някакво време, но с оглед на това, че се играят почти само мачове, няма време за тренировки, трудно стават нещата", добави националът.

"Хубавото е, особено сега след втория турнир, че някои неща се получават добре. Има надежда, както се казва, така че се надявам съвсем скоро да се радваме на победи", каза още Учиков.

България е с четири загуби и две победи в Лигата на нациите. "Представяме се неубедително до момента. Това важи като цяло за мачовете в Китай. Може би тежкото пътуване и адаптацията към голямата часова разлика бе огромен проблем за нас", коментира селекционерът Силвано Пранди. 

Във Варна от 14 до 16 юни "трикольорите" ще се изправят срещу Япония, Австралия и Италия.