Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години започна отлично участието си в европейското първенство, което се провежда в София. Селекцията на Мартин Стоeв победиха категорично Румъния с 3:0 гейма (25:14, 25:14, 25:20) в първия си двубой от група I, в столичната зала „Христо Ботев“.

Родните представители доминираха изцяло над съперника в първите две части. Националите ни разбиха посрещането на румънците със сервис, като не позволиха на съперника да противодейства.

В третата част нашите отново започнаха убедително с преднина, но бързият успех повлия и настъпи известно отпускане. Румънците с активизираха и това доведе до по-оспорвана игра. В ключовите моменти волейболистите на Мартин Стоев не допуснаха изненади, отново взеха преднина и затвориха двубоя в три гейма.

Реализатор за победата на България бе Георги Татаров с 19 точки (2 аса, 1 блокада), Владимир Гърков добави 16 точки за успеха (1 ас).

За Румъния най-резултатен бе Алин-Флорин Йон с 15 точки (1 блокада).

Утре (14 юли) волейболистите на България излизат срещу Турция, от 17:30 часа.

В първия мач от групата отборът на Франция започна също с чист успех, като се наложи над Беларус с 3:0 (25:15, 25:15, 25:13).

Селекционерът Мартин Стоев разчита на сина си Ерик, а част от състава му е и един от наследниците на легендата Владимир Николов - Александър.

Съставът на България за Европейското: 

Разпределители:

Борислав Николов - Славия

Стоил Палев – Левски София

Посрещачи:

Владимир Гърков - Виктория Волей (Пловдив)

Александър Николов - Левски София

Георги Татаров – ЦСКА

Ерик Стоев - Сливнишки герой (Сливница)

Апостол Боянов - Славия

Централни блокировачи:

Лазар Бучков - Левски София

Виктор Недялков - Славия

Ивайло Дамянов - Марек (Дупница)

Войн Войнов - Люлин (София)

Либеро:

Християн Великов – ЦСКА