Бившият селекционер на националния тим по волейбол Мартин Стоев направи интересно изказване относно скандала около Пламен Константинов на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Припомняме, че тогава Гибона пропусна голяма част от турнира заради съмнителна допинг проба. 

"На Олимпиадата в Пекин имахме амбиции да вземем медал. Историята с Пламен Константинов със сигурност повлия на отбора. Него го нямаше една седмица, един-два мача не игра. Въпросът е, че аз проба не съм виждал. Тоест черно на бяло не съм виждал нищо! Не съм виждал, че Пламен е уличен в нещо, че е взимал нещо - проба и документ не съм виждал. Имаше обаждане по телефона от София, от нашата допинг лаборатория, че едва ли не има нещо в него. И той не се примири с това нещо", коментира Стоев при гостуването си в "Спортал" в предаването "От дузпа в тъч".  

"Пламен каза, че не е съгласен с това нещо, защото не е взимал нищо. Поиска да си направи проба в Олимпийското село, но те му отказаха. Тогава замина за Европа, за да си направи пробата. След една седмица ми се обади и каза: "Моята проба е чиста". Викам: "Щом е така, вземи пробата и идвай, пускам те да играеш". Аз проба, в която пише, че Пламен Констанинов има нещо, не съм виждал. Не мога да ви кажа, че става дума за саботаж. Не вярвам дотам да стигнем. Казах на нашия доктор тогава: "Докторе, аз на телефонно обаждане не мога да вярвам. Трябва да ми дадеш документ, че препоръчваш аз Пламен да не го пускам. Иначе аз нямам основание да не го пускам в игра". Доколкото си спомням, оттук ни казаха, че ако издадат такъв документ, това означава, че автоматично трябва да бъде наказан две години да не играе волейбол, защото това е официален документ. И затова не издават документа, а само ни предупреждават - да пазим състезателя, да пазим отбора, да пазим имиджа", каза треньорът.

"Дали с пълноценен Пламен Константинов щяхме да вземем медал в Пекин? Всичко е възможно, всичко е възможно. Ние поведохме на Русия, 1:0 за нас, имахме шанс да спечелим и втория гейм, но вече съдията се намеси много сериозно, ако сте гледали мача - не ни даде възможност. Вече при 2:0 отивахме на полуфинал. В този мач ни отрязаха крилете още в началото. Много добре го помня този съдия, унгарец беше и не ни даде шанс. Според мен на Олимпийски игри великите нации винаги се подпомагат", довери Мартин Стоев.