Марица започва похода си в женската волейболна Шампионска лига. Българските шампионки приемат финландския ЛП Сало днес от 19:00 часа в зала "Колодрума" в Пловдив.

При всички положения Марица ще има нужда и от подкрепата на публиката на трибуните, за да вземе добър резултат преди реванша, който е на 25 октомври (сряда) в зала Салохали в Сало.

Преди да пристигнат в България гостите натрупаха самочувствие с две победи във финландското първенство.

В същото време пък маричанки нямат нито един официален мач, тъй като женското първенство у нас все още не е започнало. Заради срещите си с финладките пък тимът от Пловдив измести първите си 2 срещи от шампионата за началото на ноември, като така сгъсти програмата си.

Възпитаничките на Иван Петков обаче играха мачове със силни съперници за Купа Пловдив, където обаче записа само 1 победа – над Динамо (Букурещ). Тимът пътува и до Турция, където също направи 2 контроли. Сега шампионките на България са жадни за победа и нямат търпение най-после да започнат с официалните мачове. Треньорът Петков пък е убеден, че дори и да загубят у дома, маричанки ще се борят за успеха и като гости в решаващия двубой във Финландия.

От друга страна гостите са настроени за труден двубой, в който да се борят за всяка точка. Те искат да си осигурят предимство за решителния мач във Финландия още у нас, като спечелят срещата.

Помощникът в тима на Сало Янне Харю прогнозира победа с 3:2 гейма за своите възпитанички.

„Да се надяваме, че ще стане завързан двубой. Мисля, че ще има два добри отбора на игрището. Гледахме тима на Марица на видео и може да се каже, че имат много качествени волейболистки. Познаваме и техните национални състезателки.

Домакините винаги са фаворити в такива международни срещи, но аз вярвам, че моят отбор ще играе по-добре и ще победи, да кажем с 3:2 и 16:14 в петия гейм. Да видим какво ще стане. Залата е много красива и дано да я видим пълна с хора”, заяви помощник треньорът на гостите.