Разпределителката на женския национален отбор на България Лора Китипова вече официално е част от състава на Марица (Пловдив). 26-годишната волейболистка бе картотекирана под №4 в тима на българските шампионки за започващото им днес участие в Шампионската лига на Европа, както и за предстоящия сезон в Националната волейболна лига. За момента плеймейкърката ще играе с безсрочен ангажимент към пловдивския клуб.

Китипова вече изигра няколко мача с "жълто-сините" от предсезонната подготовка на отбора. Тя изненадващо се появи в състава на Иван Петков от третия ден на турнира за Купа Пловдив, игра за Марица и в двете приятелски срещи с турския Бешикташ (Истанбул).

183-сантиметровата състезателка започва кариерата си в ЦСКА (София), с който печели титлата и купата на страната, след което преминава през първенствата на Азербайджан, Германия, Италия и Русия. През миналия сезон тя игра в руската Суперлига със състава на Протон (Балаково), завършвайки на осмо място. Стигна и до бронзов медал от турнира за Купата на Русия.